Voorstellen: Secretaris Bea Deetman

Naam en geboorteplaats?
Hallo, ik ben Bea Deetman en ik ben ruim 52 jaar geleden geboren op de Veluwe in het dorpje Oldebroek. Op mijn 18e ben ik naar Utrecht verhuisd en sinds mijn 22e woon ik in Delft.

Waar woon je?
Ik woon samen met mijn zonen Ruben en Michiel en onze hond Stuyter aan de Hillenlaan op nummer 7.

Waarom ben je in de wijk komen wonen?
Toen ik naar Delft kwam vond ik een plekje in een huurappartement aan de Mijnbouwstraat. Het wonen in Delft beviel goed en ik ging met mijn toenmalige vriend en later man op zoek naar een huis niet te ver van de binnenstad. Toen in 1994 de eerste bouwplannen voor deze wijk werden gepresenteerd hebben we ons meteen ingeschreven. Gelukkig werden we ingeloot en in juni 1995 kregen we de sleutel en zijn we hier gaan wonen. We hebben de wijk zien ontwikkelen en ik woon hier nog steeds met heel veel plezier op dit mooie stukje Delft.

Wat doe je in het dagelijkse leven?
Sinds 1 februari werk ik bij een vestiging van Wageningen Universiteit als senior onderzoeker. Deze vestiging zit in Den Haag, dus daar ben je zo met de trein of fiets vanaf hier. Het inwerken verloopt helaas iets anders dan was gepland omdat ik, net als bijna iedereen, vanaf half maart thuis werk. Gelukkig zijn er veel manieren om toch je nieuwe collega’s te vinden en te leren kennen.

Heb je hobby’s?
Mijn leven wordt al redelijk gevuld met een fulltime baan, 2 kinderen, een hond, familie en vrienden. Ik hou van lange wandelingen langs het strand en door de natuur. Ik zou wel wat beter willen worden in tuinieren, maar daar zit helaas niet mijn talent. Tips en hulp zijn altijd welkom!

Wat vind je van de wijk?
De wijk voelt als thuis. Ik vind dat we een prachtige plek hebben met elkaar. Het blijft de komende tijd zoeken om onze wijk en de ontsluiting van onze wijk zo goed mogelijk te houden.

Waarom wil je secretaris worden van de buurtvereniging?
Tot nu toe volgde ik ontwikkelingen in en rondom de wijk, maar was ik er weinig bij betrokken. Ik ben al die jaren erg blij geweest met de buurtvereniging en de manier waarop deze zich inzette voor onze wijk. De komende jaren wil ik daar graag mijn steentje aan bijdragen.