Delftzicht Security bijeenkomst HIC

Publicatiedatum [27/06/2018]

Afgelopen maandag 25-06-2018 zijn Ronald Hoogerbrug en Elske Stellingwerff, beheerders van de Delftzicht Security Appgroep, weer naar een bijeenkomst voor alle buurtpreventie appgroepen van Delft geweest (bijeenkomst HIC: High Impact Crime)

Korte samenvatting:
Het aantal inbraken in Delft daalt al jaren. De eerste helft van het jaar waren het er 162, waarvan er 22 zijn opgelost. Van de 162 inbraken waren ongeveer 60 alleen een poging. In Delftzicht zijn in de eerste 3 maanden van het jaar 2 inbraken geweest, daarna gelukkig niet meer. In Vrijenban, Buitenhof, Tanthof en Voordijkshoorn is relatief veel ingebroken.

Juli en augustus zijn maanden waarin altijd veel ingebroken wordt. Dit komt waarschijnlijk omdat tijdens de vakantieperiode veel mensen van huis zijn, en inbreken dan makkelijker is. Zorg ervoor dat de post weggehaald wordt, en dat het huis er bewoond uit ziet.

Veel gebruikte methodes zijn het trekken van het cylinderslot, maar ook insluipen door openstaande ramen of schuifdeuren. Sluit dus goed af voor je naar bed gaat of als je weg gaat. Maak ook je kind(eren) hiervan bewust. Goed hang- en sluitwerk is natuurlijk ook belangrijk.

De beheerders zijn een aantal maanden geleden toegevoegd aan een appgroep waarin de politie acute veiligheidssituaties meldt. Deze meldingen zetten wij ook door op de Delftzicht Security Appgroep.

Bij vermoedens van verdacht gedrag, kun je diegene aanspreken. Bij voorkeur even met meer personen tegelijk. Bel 112 bij verdacht gedrag, dat mag en kan! Daarnaast kun je een bericht in onze Delftzicht Security appgroep zetten. Op die manier kunnen we de verdachte persoon volgen, en aan de politie doorgeven waar hij heen is.