05-2019 Bouwplannen hoek zuideinde – abtswoudseweg

Beste bewoner van Delftzicht en Koningsveld,

Zoals u wellicht weet wordt er op dit moment een bouwplan uitgewerkt voor de hoek Zuideinde en Abtswoudseweg, bekend onder de naam “het Zuideinde”. Bij ons ook wel bekend onder de naam “Panjolocatie” naar de voormalige woninginrichter die op de begane grond van het witte gebouwtje zat. Nu zit hier het Laserbeest. Het bouwplan behelst 128 woningen op de terreinen van Kwik-Fit, Broos Keukens en Bo-Rent met inbegrip van het hoekje dus. En daar zit ook de pijn ! Wat is er aan de hand ?

Het bouwplan kent twee grote problemen voor de omwonenden: de bouwhoogte op de hoek van Zuideinde en Abtswoudseweg en de afwikkeling van het verkeer dat naar en van de half verdiepte parkeergarage onder het complex rijdt. De bouwhoogte die nu wordt voorgesteld is 10 bouwlagen bovenop een half verdiepte parkeergarage, dat is ruim 32 meter hoog. Op dit moment is het witte gebouwtje ongeveer 10 meter tot en met het schuine dak. De flat aan de overkant is vijf bouwlagen hoog, ongeveer 16 meter. Het is duidelijk: deze hoge nieuwbouw gaat zorgen voor veel overlast : schaduw, windhinder, onveilige verkeerssituaties en bederf van het uitzicht vanaf Koningsveld, de overzijde van de Abtswoudsebrug over de Schie. Wat betreft het verkeer heeft de gemeente met de ontwikkelaar een draai van 180 graden gemaakt. Kwam de in- en uitrit van de garage eerst uit op het Zuideinde tussen het witte gebouwtje en Bo-Rent, na protest vanuit de buurt en een krantenfoto van de fietsersfiles bij geopende brug, heeft men ijlings gekozen voor een in-en uitrit aan de Laan van Braat. Nou, daar zijn de bewoners van deze nu nog rustige straat niet bepaald blij mee !

Wij moeten nu in actie komen ! Om de ontwikkelaar, maar zeker ook de gemeente, er van te overtuigen dat het plan aangepast moet worden. Minder hoog op de hoek en een andere verkeersontsluiting van de garage.

Op dit moment wordt het plan uitgewerkt. Over enige tijd wordt een ontwerpbestemmingsplan gemaakt want het nieuwe bouwplan voldoet niet aan het huidige bestemmingsplan Schieoevers uit 2008. Uw Buurtvereniging Delftzicht gaat in gesprekken met de gemeente en de ontwikkelaar proberen de gewenste wijzigingen alsnog voor elkaar te krijgen. De kans dat dit gaat lukken is, denken wij, erg klein. Bezwaar maken tegen het ontwerpbestemmingsplan en op andere manieren druk uitoefenen op de gemeente en de ontwikkelaar zijn de enige mogelijkheden die dan overblijven. Daarom is een poster gemaakt, die u hierbij aantreft. Bent u het eens met onze bezwaren tegen het plan “Zuideinde” , bevestig dan deze poster goed zichtbaar achter uw raam. Hoe meer hoe beter! Wij houden u op de hoogte middels de nieuwsbrief en op de site van de Buurtvereniging. U kunt zich inschrijven op de nieuwbrief via de volgende link: https://delftzicht.nl/schrijf-je-in-voor-de-nieuwsbrief. Wilt u zelf actief worden bij deze actie of in de buurtvereniging, mail dan naar het volgende mailadres: bestuur@delftzicht.nl

Link naar de poster:
Poster A3 Schieoevers

De poster zal ook binnenkort verspreidt worden.