Stekken en tekenen voor onze Spoortuin

Afgelopen zaterdag is Frans Postma, samen met enkele buurtbewoners, gestart met een hedera-stekproject. Dit is bedoeld om een groot deel van het “bouwhek” te laten begroeien.  Er zijn al ongeveer 650 stekjes in de kweekbakken gepoot. Over een week of twee gaan we kijken of er al een aantal voldoende geworteld zijn om te worden uitgezet onder het hek. De begroeiing is bedoeld om het ‘bouwstof’ van het bouwterrein tegen te houden. Hartelijk dank aan Yvonne, Marijke, Michiel en Frans voor dit prachtige initiatief!

De 650 stekjes zijn nog lang niet genoeg voor het hele hek, daarom heeft de ‘parkgroep’ nog een extra project bedacht voor de kinderen in de buurt, namelijk een tekenproject.

We willen graag alle “Delftzichtkinderen” vragen om een bijdrage te leveren aan onze nieuwe Spoortuin.
We vragen jullie om een mooie tekening te maken met als thema “HET SPOOR”. De parkstrook, die we vanaf nu de “Spoortuin” zullen noemen staat immers bovenop de tunnel waar de treinen doorheen gaan tussen Den Haag en Rotterdam. Het hek staat precies op de plaats waar vroeger nog een spoorlijn liep. Op het informatiebordje in het park kan je over de geschiedenis lezen. (Het Cromme lijntje)
Van alle tekeningen (op A4 formaat) die jullie maken gaan we er een aantal uitzoeken die we vergroten en op canvas laten printen. Deze doeken gaan we tegen het hek spannen en op die manier vormen deze doeken een prachtige versiering en een bescherming tegen het bouwstof.

We hebben nog niet besloten hoeveel tekeningen we gaan uitzoeken, maar dat er prijswinnaars gaan komen is wel duidelijk. Voor makers van de uitgekozen tekeningen ligt er als dank een leuke verrassing klaar. Wat die verrassing zal zijn wordt later bekend gemaakt, daar is het tenslotte een verrassing voor!  Stuur de inzendingen, fysiek (niet vouwen) of digitaal, vóór woensdag 15 juli op naar:
Frans, Laan van van der Gaag 1, of: info@frapost.com

We gaan er een prachtige versiering van maken in onze eigen SPOORTUIN. Jullie horen later meer hierover.